Dve fabrike u centru Šumadije

Bez autora
May 24 2010

Italijanska kompanija Manjeti Mareli i Vlada Srbije danas će u Beogradu potpisati dokument pod nazivom Preliminarni dogovor o otvaranju industrijskih pogona u Kragujevcu. Lokalna samouprava je u obavezi da italijanskim kompanijama koje proizvode delove za ugradnju u Fijatove automobile obezbedi lokacije za izgradnju pogona. Manjeti Mareli će jednu od svoje dve fabrike u Kragujevcu, prema odredbama Preliminarnog dogvovora sa Vladom Srbije, izgraditi na nekoliko kilometara udaljenosti od kompanije Fijat automobili Srbija, na lokaciji površine oko pet hektara, najverovatnije u industrijskoj zoni „Skladište“. Druga Marelijava fabrika u Kragujevcu biće locirana u krugu kompanije FIjat automobili Srbija (u pogonu Mehanička obrada Fabrike automobila)...

Dve fabrike u centru ŠumadijeItalijanska kompanija Manjeti Mareli i Vlada Srbije danas će u Beogradu potpisati dokument pod nazivom Preliminarni dogovor o otvaranju industrijskih pogona u Kragujevcu.

Dokument će, kako se najavljuje, potpisati predsednik Manjeti Marelija Euđenijo Raceli i potpredsednik Vlade i ministar ekonomije Mlađan Dinkić, a prisustvovaće i gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović, pošto je lokalna samouprava u obavezi da italijanskiom kompanijama koje proizvode delove za ugradnju u Fijatove automobile obezbedi lokacije za izgradnju pogona.

Manjeti Mareli će, saznaje naš list, jednu od svoje dve fabrike u Kragujevcu, prema odredbama Preliminarnog dogvovora sa Vladom Srbije, „izgraditi na nekoliko kilometara udaljenosti od kompanije Fijat automobili Srbija, na lokaciji površine oko pet hektara“, najverovatnije u industrijskoj zoni „Skladište“.

Druga Marelijava fabrika u Kragujevcu biće locirana u krugu kompanije FIjat automobili Srbija (u pogonu Mehanička obrada Fabrike automobila), i u njoj će se, u proizvodnoj hali površine 35.000 kvadratnih metara, izrađivati plastični delovi za automobile.

Očekuje se da Manjetri Marelu u svojim fabrikama Kragujevcu, do kraja naredne godine, da zaposli oko 1.000 radnika.

Izgradnja fabrioka manjeti Marelija u Kragujevc trebalo bi, prema skorašnjim najavama, da počne tokom predstojećeg leta. Manjeti Mareli posluje u sastavu Fijat grupe i slovi za jednog od najvećih proizvodjača delova, komponenti, elektrike i elektronike za automobile ( i za ugradmnju u vojna sredsta i orudja). Ova italijanska kompanija koja zapošljava oko 30.000 radnika u fabrikama u 20 zemalja širom sveta, prošle godine je ostvarila promet od 4,5 milijardi evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik